10 trinns brettspillguide​

Hvordan lage brettspill?

Å lage selve spillet er kanskje det morsomste, men også vanskeligste med hele prosessen. Når du skal produsere brettspill i stor skala er det ingen veg tilbake etter det der produsert. Du må derfor teste spillet grundig og dobbeltsjekke alt før du sender. Det er ingen fasit på hva som er den beste måten å lage brettspill på. Vi har allikevel utarbeidet denne 10 trinns brettspillguiden som hjelper deg. Guiden gir deg en grov fremgangsmåte for hvordan du bør arbeide med spillutviklingen din før du setter i gang en brettspillproduksjon.

Vår 10 trinns brettspillguide:

  1. Start med å lage en oversikt over prosjektet. Skriv ned alt du har i tankene, og organiser det. Lag deg en fremdriftsplan, sett opp budsjett og lag finansieringsplan. Her er det viktig og være realistisk. Det kan også være lurt å gjennomføre en markedsundersøkelse, slik at du er sikker på at spillet ditt har et marked. Har du lite erfaring med dette kan det være lurt å få hjelp. 

  2. Skriv ned alle ideer og tanker du har om hvordan spillet skal være. Selv om du forkaster noe kan det være godt å ha noe og gå tilbake til senere i prosessen om du trenger ideer. Lag elementene i spillet av papirlapper. Du trenger ingen detaljert prototype så tidlig i prosessen. Ikke tenk på design ennå. Veldig grove utkast er mer enn nok
  3.  Prøvespill spillet med deg selv. Hva fungerer hva fungerer ikke. Ha en penn tilgjengelig og gjør forandringer mens du tester
  4. Skriv et utkast til regler, og lag et noe finere utkast av spillet. Enkle papirlapper og håndtegninger er fortsatt nok.
  5. La noen andre prøvespille spillet bare ved hjelp av reglene du har skrevet. Vær til stedet som en observatør, men ikke bland deg inn i spillingen. Sjekk om reglene dine er forklarende nok, og hvilke uventede situasjoner som oppstår. Hør på tilbakemeldinger etter spillingen er ferdig. Gjør forbedringer basert på innspill. Etter forbedringer kan prosessen gjentas opptil flere ganger.
  6.  Tegn spillet ditt digitalt. Har du liten erfaring med digitalt design kan det være lurt å engasjer profesjonelle.
  7. Lag din egen prototype, ved å benytte filene du enten har laget selv, eller fått tegnet av profesjonelle. Denne prototypen bør være veldig slik du har tenkt spillet skal være (med unntak av tykkelse på papp/ papir ol.).  Gjenta trinn 5 med denne nye prototypen. Om det er mulig så bør du ikke benytte de samme personene til hver testspilling.
  8. Når du føler prototypen din er ferdig testet og spillet er slik du ønsker bør du begynne å tenke på å produksjonen. Kontakt produsenter å få priser.
  9. Når du har bestemt deg for produsent bør du be om en fabrikklagd prototype. Denne bør prøvespilles og inspiseres nøye! Dette er din siste sjanse for forandringer.
  10. Legg inn en bestilling hos produsent. Ikke glem og vær stolt av alt arbeidet du har lagt ned for å lage et fantastisk brettspill.